video


sory caer...aku pinjam video ni yer...teringat vid ni waktu kat skola dlu...

aku berjaya kembali...i'm comimg back......

arghhhhhhhhhh........aku berjaya jugak kembali membuka blog aku yg dah dkt stgh thn aku x dpt nk bkak sbb password prob........anyway,sgla masalah yg dihadapi sblm2 ni sumer dah setel...dah x ad konflik2 pelik yg aku nk pikir2...ye lar...diri dah besar...x kan x reti nk wat keputusan...conclusion nyer...aku p0n dah jadik snyap cket....kureng childish....n aku rase dah reti nk pikir mcm maner nk survive dlm hidup...


kalo korg ader superpower...korg nk power aper...????kalo blh,aku nk sgt back 2 past aku yg aku sendirik x penah nk ingat...kalo blh.. aku nk kembali ke umur 3 thn waktu aku kat kuching,sarawak dlu...terlampau bnyk kenangn yg aku nk ingt tp dah terdlete...kalo blh,nk jadik matang waktu jugak....tp,mase sesuatu physical quantity yg x blh dimanipulasi utk reverse..melainkan kalo dirakam dan diplay back...tp dlm video jer lar blh diplay back p0n..

well...aku nk improvekan diri dlm sem 2 ni c0z sem 1 aku mcm trok gak...result xm kuar dlm temp0h sbln jer lagi...aku berhrap yg terbaik jer...utk sem 2 ni aku x risau sgt c0z lecturer yg mantap2..kalo ajar korg spm,konpem dpt A1....tp,aku x ad xm lagi stakat ni...so,aku x blh nk nilai pencapaian aku dlm sem ni...kalo ader rezeki....tgh 2010 aku fly...insyaallah.......skrng ni tgh prepare 4 ielts(international english languange test) yg berlangsung dlm bln 3 ni...harap2 lh lpas lar ye...

memang kdg2 angin bertiup bkn ke arah perahu belayar..it's mean,x semesti nya kita akan dapat aper yg kta nak...so,we should prepare 4 diz...kena prepare utk tabahkan diri...Allah xkan meletakkan sesuatu dugaan kalo kta x mampu nk tanggung....itu yg kna di set kan dlm minda kita....tp,sblum menghadapi dgaan...buat persiapan...mcm xm lar...

now,korg tentu ader bnyk masa free g tgk wyg kan...???tp,bler tgk wayang,korg kna pikir yg mostly filem2 skrng dari barat...jgn dirosakkan fikiran hnya kerana menonton filem tanpa fikir secara rasional...kita p0n nak tgk utk enjoy2 jer...bkn nyer nk wat amalan hidup pegi sembah aper yg di0rg dok praktik 2....

bnyk cket aku tulis dlm post kali ni..mayb nk keluarkan aper yg nk ditulis dlu...anyway,jaga aqidah korg k...jgn sampai dituduh bodoh x reti berpikir...assalamualaikum........

lamer dah x tulis...

aku memang bz spnjng thn nih..sory u all..aku x kn luper korg sumer ...

ok cket..

aku ckp direct jer ngan parents aku pasal msalah aku nih...hrmm..at last,di0rg paham gak lar..ak kener jgk mengalah..di0rg kan 0rg tuer aku..aku minx amp0n bnyk2..anyway..pr0b aku still x settle..aku jadik ter beban gler nih..aku ingat nk share pr0b aku nih..tp,aper lar yg public boleh wat ngan pr0b aku nih...bkn aku s0rg jer ader masalah dalam dunia nih...tp,minggu nih mcm sial cket r...aku ader prob p0n aku wat gak target aku nih...aku nk wat gak mender nih sbb aku taw yg mender nih btol...

aku anak derhaka..!!

td aku mcm bengang cket ngan parents aku..aper p0n..skrng ader masalah besar yg aku x taw nk wat cmner utk settle...namun ini kan dugaan..kener lar aku tmp0h jugk..anyway,parents aku x nk p0sitif pasal masalah yg bkl kit0rg hadapi nih...bt0l2 aku kecewa...bler di0rg usulkn perkara nih kat aku..aku jadik bt0l2 bersalah kat di0rg...aku bt0l2 menyusahkn di0rg dr membuatkn di0rg bangga..

smpai aku raser melet0p gak lar bler di0rg asyik ckp pasal mender x elok yg akn jadik kat aku nanti..anyway...family aku blom bersedia utk terima kptsn yg aku wat nih..it seems i did the wrong thing...aku malas nk cter naper aku jadik cmni..hati aku bt0l2 tawar nk meneruskn niat aku nih..aku p0n nmpak mcm x bersedia..

aku nih dah r lwn ckp mk bpk...mngkin kwn2 aku x penah taw yg aku nih mcmner ngan parents aku..i tried 2 b really friendly ngan di0rg..tp,cara di0rg comunicate bt0l2 x mghiburkn hati aku..mo0d aku jadik laen tr0s kal0 di0rg pndng negative aper yg aku ckp...kater di0rg aku nk kener dgr,tp kater aku dibelit2...

hrmm...cuber lar korg senaraikan beberapa panggiln yg x elok dipanggil 0rg..dah bnyk gelaran aku kener ngan parents aku..bkn takat ank derhaka..mcm2 dah...aku jdik smakin negative ngan di0rg...sumer x samer ngan diorg...bler aku kener ikut ckp diorg...aku ikut gak lar...tp,bler sdar yg mender tuh salah...di0rg meletakkn salah tuh kat aku...sampai bler aku nk kener sabar nih weyh...

patotnyer ..di0rg kener tenangkn aku...ini jadik lagi susah...

p/s:try 2 b optimistik k...

wah..wah..wah..

lately nih..everything jadik smakin 0k...walaup0n x sebaek yg aku harapkan...janji hari2 aku jadik smakin 0k dari sblm nih...aku just hrpkan sesuatu yg lbh better bler aku perlukan nanti..nanti lar..bkn 0n da sp0t aku blh dpt..then,aku x kan melupakan yg hari nih merupakan hari bapa buat bapa2 seluruh dunia...selamat hari bapa abah...aku taw yg slamer nih aku sker lwn ckp bpk aku..sumer tuh sbb dier risau kat aku lar...kal0 dier x risau,wat per dier tegur aku...s0 s0rry abah...

satu lagi surprise when TKC menang wind orchestra thn nih..x per lar..2nd goes 2 sdar..then smsah..ok lar tuh..x der lar tgk muker2 yg samer tiap2 thn..ader kesearan di0rg nak menjadikkan 0rchestra kter di peringkat yg lebih better...anyway..c0ngratz TKC walaup0n aku x g tgk..aku taw k0rg deserve kejayaan tuh..

yeay..yeay...

it seems everythin is going to be right back...harap2 sumer jadik 0k sampai aku msk kolej..hahaha...hepi sgt nieh...

About this blog